De beste tips voor perfecte lips!

Van het behandelen van gesprongen lippen tot je hoe je lippen zoenbaar te houden. Ik kan niet geloven hoeveel aandacht de lippen tegenwoordig krijgen. En, ik moet zeggen, niet altijd op een goede manier. Maar moeten we tot het uiterste gaan om mooie, zachte en weelderig ogende lippen te krijgen? Ik denk het niet. Laten we eens kijken naar enkele toptips voor mooie lippen die we allemaal kunnen volgen om de perfect uitziende lippen te beschermen en te laten zien.

Ik was verbaasd toen ik me voor het eerst realiseerde hoeveel de lippen verouderen. Geloof je me niet? Kijk in de spiegel. Je merkt misschien fijne lijntjes en rimpels die in alle verschillende richtingen lopen. En ik heb het niet over die fijne lijntjes en rimpels rond de lippen, ik heb het over die op de lippen zelf. Zoek een foto van jezelf toen je nog heel klein was en bekijk je lippen. Ze waren waarschijnlijk vol, glad en zagen er behoorlijk jeugdig uit. Wat is er in hemelsnaam gebeurd?

Zie je lippen als een spons

"Wanneer ze worden blootgesteld aan vocht, absorberen ze water en vullen ze zich op. Wanneer ze uitgedroogd zijn, drogen ze uit en krimpen ze” En omdat ze altijd worden blootgesteld, denk aan de zon, temperatuur, koude en warme dranken, of misschien speel je wel een blaasinstrument, kortom je lippen zijn vatbaar voor uitdroging, ook vooral tijdens de koude, winderige wintermaanden. De huid op de lippen is ook anders dan de huid ergens anders op het lichaam: het is dunner en heeft geen olieklieren (olie fungeert als een barrière voor de huid en helpt deze te beschermen) tegen weerselementen bijvoorbeeld.

Hoe krijg je snel betere lippen

Met een beetje liefdevolle zorg, en kunnen je lippen in een mum van tijd perfect zijn. Volg gewoon deze stappen;

Neem een flesje water overal mee naartoe. Door voldoende water te drinken blijven het lichaam, de huid en de lippen gehydrateerd.

Je lippen likken, de smakelijke gewoonte. Je lippen likken beschadigt de beschermende barrière, die de lippen kan uitdrogen, (Speeksel bevat spijsverteringsenzymen die deze barrière kunnen afbreken.) Gebruik in plaats daarvan regelmatig lippenbalsem zoals The Lip Balm.

Bescherm, bescherm, bescherm. Lippen zijn vatbaar voor zonnebrand omdat ze geen melanine bevatten, het pigment dat de huid beschermt tegen de zon.

Breng dagelijks een laag zon beschermend product aan.

Wanneer droogheid echt een probleem is, wil je misschien een luchtbevochtiger kopen. Zelfs de kleine luchtbevochtigers aan het bed zijn geweldig in het vervangen van vocht in anderszins droge binnenlucht. Dit is geweldig voor je lippen en je huid.